BESTUUR

SKN is opgericht door Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra. Deze iconen hebben zich volledig ingezet om het kunstschaatsen weer op de kaart te zetten. Dat is al gelukt met de deelname van Lynsay van Zundert bij de Olympische Spelen in 2022. En onze ambitie is om er bij de Olympisch Spelen in 2026 in Italie weer bij te zijn.
Joan Haanappel, oprichter, boegbeeld, voorzitter en erevoorzitter van SKN is overleden in 2024. Wij missen haar als persoon en verdienste voor het Nederlandse kunstrijden en SKN. Wij zetten haar Legacy en SKN vol overtuiging voort.

Sjoukje Dijkstra is onze ambassadeur, het gezicht van SKN en mede bestuurslid.

van links naar rechts: Sjoukje Dijkstra, Lyndsay van Zundert, Joan Haanappel

Het bestuur van SKN bestaat verder uit leden die allen op hun terrein hun sporen hebben verdiend.

van links naar rechts: André de Groot, Joelle Bastiaans, Peter Hordijk, Sharon Resseler, Ruud Onstein, Mary Dotsch, Nynke La Porte en vooraan Paul Boeren.


VOORZITTER EN TECHNISCH BESTUURSLID

 

Mary Dotsch

Voormalig ISU-kampioenschap jurylid Kunstrijden, voormalig bestuurslid Commissie Topsport Kunstrijden KNSB, oud directeur EIC-Mainport Rotterdam.

E-mail: mary@sknfonds.nl


AMBASSADEUR EN BESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

Sjoukje Dijkstra 
3-voudig wereldkampioene kunstrijden, Olympisch kampioene 1964, erelid van de KNSB en Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
E-mail: sjoukje@sknfonds.nl


ADVISEUR

Paul Boeren
Ondernemer


BESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

Joelle Bastiaans

Voormalig kunstrijdster, Nederlands Kampioene Junioren 2001, brons in 2003 en zilver in 2004 bij de senioren. Meerdere malen deelname aan WK junioren en Junior Grand Prix.  ST3 trainersopleiding KNSB en ruim 15 jaar coachervaring. In het dagelijks leven Accountmanager gastouderopvang

Email: joelle@sknfonds.nl


SECRETARIS

 

Peter Hordijk
17 jaar bestuurslid geweest van het sectiebestuur kunstrijden KNSB, oud voorzitter Nederlandse IJsdansclub, bestuurslid facilitaire zaken hockeyvereniging HDS. In het dagelijks leven inspecteur van politie.
E-mail: secretaris@sknfonds.nl


BESTUURDSLID ALGEMENE ZAKEN

 

André de Groot
Oprichter en oud-voorzitter ZKV de IJsvogels. Voormalig voorzitter RTC-kunstrijden Z-H, voormalig lid diverse commissies KNSB.
Mede initiator bouw Silver Dome Zoetermeer.
E-mail: andre@sknfonds.nl


BESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

Sharon Resseler

Voormalig kunstrijdster, zilver junioren 2003 en brons bij de senioren 2005 t/m 2007. Meerdere malen deelname aan WK junioren en Junior Grand Prix. ST3 trainersopleiding KNSB en 10 jaar coachervaring.  In het dagelijks leven werkzaam in de kinderopvang

 Email: sharon@sknfonds.nl


PENNINGMEESTER

 

Ruud Onstein 
Oud kantoordirecteur ABN AMRO Bank, free lance journalist, algemeen sportliefhebber met specialisme Cricket en Golf
E-mail: penningmeester@sknfonds.nl

Bankrekeningnr. SKN 154 388 734 | t.n.v. St. Kunstrijden Ned. te Haarlem | IBAN nr. NL 60RABO 0154388734 | BIC RABO NL 2 U


ERE-VOORZITTER/OPRICHTER

 

Joan Haanappel
Voormalig toprijdster, voormalig tv-commentator en oud-presentator NOS, ZDF en AVRO’s Sportpanorama. Oud-lid Algemeen Bestuur KNSB, lid van verdienste van de KNSB en Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


BESTUURSLID COMMUNICATIE/PR

Nynke La Porte

Eigenaar IzzyWorks, regisseur en voormalig journalist

 

SPONSOREN